Selecteer een pagina

Over mij

Ik wist al jong dat ik met mijn handen wilde werken. Nu ik een stuk ouder ben, word me elke dag een klein stapje helderder waarom. Door mensen aan te raken met mijn handen ben ik van betekenis voor hen.

Mijn huid begon met te irriteren toen ik puber was. Dat was in de jaren ’80. Ik had pukkeltjes, mijn huid was heel gevoelig. Ik kon mijn huid niet verstoppen, kon er niet omheen, moest er iets mee doen. De huid van het gezicht is natuurlijk ook je aangezicht.

Dankzij mijn moeder liet ik regelmatig mijn gevoelige huid deskundig behandelen bij een schoonheidsspecialiste die op een natuurlijke wijze werkte. Zij gaf me destijds al de tip om brandnetelthee te drinken omdat dit bloedzuiverend werkt. Bij haar ontdekte ik dat ik me mede door mijn huid onzeker voelde vanbinnen. Ik ontving de liefdevolle behandeling van mijn huid, wat was dat fijn. Daarna voelde ik me zoveel lichter!

Renate: “We zijn hier om elkaar te helpen herinneren aan wie we werkelijk zijn”

Renate Memelink De huidfluisteraar

Leren voelen én luisteren

Je zou misschien denken dat ik in mijn werk één specifieke methodiek gebruik en als een goeroe ga verkondigen wat goed is voor jou. Het tegendeel is waar. Bij mij ontvang je heel andere soorten kennis. Je ontdekt de goeroe in jezelf. Je leert zelf weer voelen én luisteren naar wat jij nodig hebt.

In een wereld waarin we als mens bijna lijken te zijn vergeten hoe we moeten voelen, is het mijn missie om hier verandering in te brengen. We zijn hier op aarde om elkaar eraan te helpen te herinneren wie we werkelijk zijn als mens.

 

Tien openhartige weetjes

Wil je nog meer over mij lezen? Welke opleidingen ik gevolgd heb, waar ik mijn kennis vandaan heb of waarvan ik droom? Ik heb tien openhartige weetjes over mij verzameld. Je leest ze hieronder.

Heerlijk, zo bleef ik ook met mijn handen werken

1. Ondernemersfamilie

De behandeling van mijn huid die ik ontving in de jaren ’80 deed me toen al beseffen dat ik huiddeskundige wilde worden. Mijn moederskant van de familie is een ondernemersfamilie dus ik wist wat ik nodig had om voor mezelf te moeten beginnen.

Meteen paste ik mijn vakkenpakket op de HAVO aan. Ik volgende biologie, handelskennis, Nederlands, Engels, geschiedenis en handvaardigheid. Ik bleef ook met mijn handen werken dus, zo heerlijk. Als ik terugkijk op deze keuzes was ik een bewuste jonge vrouw ondanks de onzekerheid die ik ook voelde.

Je huid is voor jou dierbaarder dan je denkt

2. Niet alleen op de wereld

Aan de ene kant wist ik op jonge leeftijd goed wat ik wilde. Aan de andere kant voelde ik me anders dan anderen. In mijn vriendenkring van toen kon ik me als een derde wiel aan de wagen voelen. Ik kon me zo alleen op de wereld voelen, al hoort dat wel bij de puberteit natuurlijk. Maar nu weet ik dat ik gevoelig ben en daardoor een andere belevingswereld dan gemiddeld heb.

Gebeurtenissen komen diep bij me binnen. Dat zag je dus terug in mijn huid: ik wilde bij de groep horen, maar dat ging ten koste van mijn unieke zelf.

Mijn lichaam vertelde: je bent niet meer jezelf. Het heeft heel wat moeite gekost maar ik ben gaan luisteren. Ik ben in stapjes anders gaan leven.

En nu ik ouder ben, merk ik dat veel meer mensen hooggevoelig zijn. Het is echt mijn missie om elk mens te laten ervaren dat je niet bij een groep hoeft te horen maar goed bent zoals je bent, je bent niet alleen, je hoort er al bij!

Renate: “Gebeurtenissen komen diep bij me binnen. Dat zag je terug in mijn huid.”

Kijken naar de huid in samenhang met de omgeving, intern en extern zijn verbonden

3. De familie Heim

Door mijn stage en latere werkgever kwam ik in aanraking met de familie Heim. Zij ontwikkelen de natuurgetrouwe huidverzorgingsproducten met het familiebedrijf Rosel Heim. Met deze holistische huidverzorgingsproducten werk ik nog steeds.

De familie Heim heeft mij geleerd hoe je naar de huid kunt kijken in samenhang met de omgeving, intern en extern zijn, ook in mijn visie, verbonden met elkaar. En zo werd ik een holistisch huiddeskundige.

Renate: “Brengt het mij echt iets? Dan brengt het mijn klanten ook iets”

4. Leren is een van mijn hobby’s

Na mijn eerste zeven jaar als holistisch huiddeskundige in loondienst was het tijd om ruimte te maken voor mijn eigen groei en spirituele ontwikkeling. Ik begon voor mezelf en volgde verschillende opleidingen. Ik ging aromatherapie volgen, werd Reikimaster, leerde oorreflexzonemassage, Acces Bars en energetic facelift, Thaise yoga buikmassage.

 

Op dit moment volg ik de orthomoleculaire therapeuten opleiding, zo blijf ik ontdekken en groeien. De eeuwige student noemde mijn vader me, en dat ben ik nog steeds.

Alles wat ik doe, doe ik eerst voor mezelf. Brengt het mij echt iets? Dan brengt het mijn klanten ook iets. Pas dan pas ik het toe binnen mijn praktijk. Als ik iets door wil geven aan mijn klanten, zorg ik dat het eerst wordt geïntegreerd in mezelf. Hierdoor heb ik een rijkdom aan mogelijkheden om jou te kunnen helpen.